2. Večer Inšpiratívnych Podnikateľov, 28.9.2017

„Bolo čarovne“…  Asi takto by sme začali pri opise 2. Večera Inšpiratívnych Podnikateľov „VIP“, ktorý sa konal vo štvrtok, 28.9.2017.

Tak ako v prípade 1. VIP akcie, aj pri tej druhej sme zostali verní úžasnému hotelu Wellness Hotel Diplomat****, ktorý sa pýši nielen skvelou gastronómiou ale aj personálom, vďaka ktorému všetko prebiehalo TIP-TOP. Ale poďme priamo k samotnému večeru.

Akí prišli hostia

Na „2. VIP-ke“ sa ukázali aj tváre z prvého večera, no potešilo nás množstvo nových firiem a ich majiteľov/ zástupcov, ktorí svojou charizmou vytvorili fantastickú náladu od prvého momentu. Na jednom mieste sa tak stretlo vyše 40 ľudí, a to z veľkých, stredných ale aj menších firiem. Ste zvedaví aké firmy tam boli? Pozrite si galériu nižšie 🙂

Na čom sme si pochutili

Odpoveď je jednoduchá: Na gastronomických špecialitách. Už počas registrácie a v úvode večera sa podávali slané predkrmy ako Mini huspeninka s nakladanou červenou cibuľkou a Domáca paštéta s brusnicami. V rámci hlavného jedla si mohli hostia pochutnať na Kuracej galantíne so žemľovo-pečeňovou plnkou na šošovicovo-zeleninovom ragú s bielym vínom, Hovädzích líčkach so slivkovo-vínovou omáčkou, Bravčovej panenke so smotanovou koreňovou zeleninou, Šúľancoch s bryndzovou omáčkou ladenou kôprom a Krúpkami s hríbmi, slaninkou a pažítkou.

Ako doplnok teplého bufetu si pre nás pripravil šéfkuchár Horúce oškvarky a škvarky v masti s domácim chlebom a aby toho nebolo málo, na záver sme si pochutnali na Makovom závine a Pečenej čokoláde.

Koho sme počúvali

Keďže celý večer sme poňali v štýle „Slovenské špeciality inak“, ani hudba nemohla byť iná, ako typicky slovenská. Zavolali sme si preto skupinu Končekovci, ktorá nám celý večer spríjemňovala husličkami, akordeónom a basgitarou (že zvláštna kombinácia? znelo to ÚŽASNE!).

2 výnimočné ochutnávky

Oproti minulej „VIP-ke“ sme sa rozhodli urobiť aj dve ochutnávky. Jedna bola na taliansky spôsob (podávali sa vína a prosecco z Toskánska, značky LEONARDO) a druhá bola na rýdzo slovenský spôsob (hostia mohli ochutnať GentleJam- džemy a omáčky s premiovým alkoholom).

Aký bol program

Počas celého večera sa jedlo, popíjalo, debatilo ale zároveň aj kultúrne žilo… Začali sme netradične, a to Netradičnou tombolou, v ktorej vyhráva každý 🙂 No naozaj, každý, kto prišiel na akciu, odchádzal s nejakou cenou. Skvelé, však?

Po gastronomickej prestávke nasledovalo 15 minút s podnikateľmi na tému „Dostávate to, čo očakávate?“. Tento vzdelávací bod mal na starosti jeden zo spoluorganizátorov, Miroslav Kubiš zo Vzdelávacej akadémie Žilina. Nešlo však o suchú prezentáciu ale o skvelú interaktívnu chvíľu, do ktorej sme sa zapojili všetci 🙂

Na záver nás čakala špecialitka, ktorú si pripravil šéfkuchár hotela Vladko Lokšík. Išlo o Kuchársku šou, počas ktorej nám jeden z kuchárov hotela priamo pred našimi zrakmi uvaril iba počas 7 minút gastronomický skvost. Čo to bolo? Gratinovaný kozí syr s čokoládovou šalotkou, ladený Slivkovým džemom so slivovicou od GentleJam a talianskym vínom Leonardo. Bolo to ozaj nebíčko v papuľke 🙂

Viac sa do programu nezmestilo 🙂 Každopádne sme boli nadšení z ľudí, ktorí vytvorili atmosféru večera ešte lepšiu ako sme si ju predstavili. Preklikajte si samotné fotografie a pozrite sa na tie usmiate, spokojné tváre… tie hovoria za všetko.

A ozaj, 3. VIP akciu chystáme opäť. Naplánovali sme ju na koniec januára 2018. Už čoskoro zverejníme presný termín. Tešíte sa? My veľmi 🙂

Tím organizátorov VIP